Er dit barn anbragt udenfor hjemmet, er det vigtigt at have en neutral person at tale med om de problemstillinger og følelsesmæssige udfordringer, der kan/vil opstå under anbringelsen. Servicelovens § 54 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde forældremyndighedens indehaver en støtteperson i forbindelse med barnets eller den unges anbringelse uden for hjemmet, jf. § 52, stk. 3, nr. 7.
Stk. 2. Under barnets eller den unges anbringelse uden for hjemmet efter § 52, stk. 3, nr. 7, skal kommunalbestyrelsen træffe afgørelse om støtte til forældrene efter stk. 1, efter § 52, stk. 3, eller efter anden lovgivning. Støtten skal så vidt muligt medvirke til at løse de problemer, som har været årsag til anbringelsen med henblik på at støtte forældrene i at varetage omsorgen for barnet eller den unge ved en eventuel hjemgivelse eller i samvær med barnet eller den unge under anbringelsen. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte en særskilt plan for støtten til forældrene.
Som forældremyndighedsindehaver skal din opholdskommune tilbyde dig en uvildig støtteperson i forbindelse med barnets eller den unges anbringelse udenfor hjemmet, og kommunen skal dække udgifterne, der er forbundet med dette.
Jeg kan være denne støtteperson for dig.
Som støtteperson kan jeg:
Lytte til dig og støtte dig i bearbejdelsen af følelsesmæssige frustrationer i forbindelse med anbringelsen f.eks. vrede, skam, dårlig samvittighed, magtesløshed mm.
Hjælpe dig med udredning af spørgsmål i forhold til den måde, det offentlige system fungerer på
Være med til at styrke samarbejdet mellem jer som forældre og jeres involvering i arbejdet omkring barnet
Bidrage med støtte til en god kontakt til barnet
Vejlede dig i forhold til omsorgen for barnet nu og i fremtidigt samvær
Støtte dig i at styrke forholdet mellem dig, anbringelsessted og myndigheder
Deltage sammen med dig ved møder i forbindelse med anbringelsen og sammen lave en opfølgende evaluering af mødet
Bidrage med redskaber, der kan støtte dig i arbejdet med at få løst de problematikker, der udløste anbringelsen, og så der kan skabes bedre vilkår for en hjembringelse
Hvem er jeg?
Fagligt er jeg uddannet socialpædagog og har arbejdet flere år med børn og unge med særlige behov og deres forældre. Jeg er nu selvstændig coach, hvor mine nicher er relationer, stress og ungecoaching. Jeg har derudover udviklet mit eget coachingkoncept, som er en kombination af min viden, mine erfaringer og af de redskaber, jeg har tilegnet mig, og som jeg ved virker for at kunne skabe et liv med positive relationer, balance og livskvalitet.
Personligt er jeg som menneske anerkendende, ikke-dømmende og empatisk i min tilgang til andre mennesker. Jeg sætter en ære i at kunne være nærværende og tilstede i det, jeg laver.
Jeg har i min opgave som støtteperson naturligvis tavshedspligt, og jeg er uafhængig af forvaltningen
Jeg har ikke kontakt til din sagsbehandler uden din viden
Jeg skriver ikke notater eller udtalelser til din sagsbehandler
Jeg har ikke indflydelse på kommunens behandling og beslutninger omkring dit barns anbringelse
Husk det er kommunen, der skal dække udgifter og fastsætte periode og månedlige timetal for støttefunktionen. Har du brug for en støtteperson som forældremyndighedsindehaver til et anbragt barn eller ung, eller er du familierådgiver /børn & unge sagsbehandler og ønsker flere informationer, kan jeg kontaktes på tlf. 29885997 eller på mail [email protected]